2013. november 4., hétfő

Ötletes megoldások árakkal - Mit, hogyan, mennyiért?

Téged is érdekel hogyan lehetne kevés pénzből is szépen berendezni egy gyerekszobát? Igényes szépségre vágysz, de nem tudsz hatalmas összegeket áldozni egy szobára?
Akkor tarts velem és olvasd végig ezt a bejegyzést, mert most kendőzetlenül bemutatom Neked hogyan lehet olcsón is, szépet létrehozni.

Mint általában a legtöbb cikkemmel, a most következővel is azt szeretném bemutatni, hogy nem kell ahhoz milliomosnak lennünk, hogy egy szép, praktikusan berendezett, hangulatost otthont teremtsünk.
A mostanság elkészült Meseszoba példája, tökéletes lakberendezési praktikákat tartogat számunkra. Hogy miket is? Lássuk csak!!!

1. Festés több színnel!

Nem kell Képzőművészeti végzettséggel rendelkeznünk ahhoz, hogy színekkel feldobjuk a helyiséget. Elég csak 2 jól összeillő színnel dolgoznunk a harmonikus hatásért. A képen látható szoba alapja csak egy orgona lila és egy pázsit zöld festék felhasználásával készült. Ha dombokat, hegyeket, árnyékolt tájat nem is tudunk festeni e két színnel függőleges vagy vízszintes csíkozással, vagy csak pöttyözéssel is remek, játékos végeredményt érhetünk el.

Amit itt használtam:

Színes beltéri falfesték:
Polifarbe Platinum - mesevirág 2,5 L: 3820 Ft
Polifarbe Platinum - palástfű 2, 5 L: 3820 Ft

2. Színes falak, egyszínű bútorok

Ha már a falon vidámkodtunk a színekkel, akkor a bútorok ne legyenek sok színűek. Ha nem is mind egyforma, próbáljunk hasonló árnyalatú bútorokat összeválogatni. Így lesz egységes az összhatás. A képen látható szobában egységes fehér bútorokkal értük azt el, hogy világos és átlátható lett.







Amit itt használtam:

Gyerekágy:
az aprod.hu oldalon vásárolt, IKEA HENSVIK ágy (már nem forgalmazzák). Használtan, de tökéletes állapotban, matraccal együtt: 20.000 Ft
Gyerek ruhásszekrény: 
a vatera.hu oldalon vásárolt, IKEA HENSVIK gardrób. Használtan, de tökéletes állapotban: 10.000 Ft
Gyerek asztal és kis szék:
IKEA KRITTER gyerekszék: 3990 Ft, 
IKEA KRITTER gyerek asztal: 7490 Ft.

3. A harmónia koronája a kiegészítők

Ha a kiegészítők kiválasztásánál (pl. függöny, szőnyeg, párna, lámpa, stb) figyelembe vesszük a falon használt színeket és elsősorban azok különböző árnyalatai köszönnek vissza rajtuk, akkor nyert ügyünk van!
Nézzük csak meg ebben a szobában az ég lila színéhez igazodik a szőnyeg, a függöny és a baldachin színe is.











Amit itt használtam:

Szőnyeg:
IKEA LABORG rövid szálú szőnyeg: 5990 Ft

Függöny és baldachin anyag:
KIKA organza függöny méterárú: kb. 1990 Ft/fm

4. Ötletes megoldások

A kertben használatos mini kerítés, eredeti funkciója szerint ágyásszegélyként használják. De miért ne vihetnénk be a szobába is? Egy kis festéssel és elemenként 4 csavarral a falhoz fúrva, tökéletes rész lett az enteriőrben!

Amit itt használtam:

Mini kerítés elem:
BAUHAUS barkácsáruház, minikerítés: kb. 1200 Ft/db

Ha a  kis méretű lengő polcok köré, bármilyen formájú fát, vagyis fa ágakat festünk, egy roppant érdekes optikai hatást érünk el! Tipp: ehhez még sablon sem kell, a fa körvonala akármilyen lehet, amit csak egy színnel ki kell tölteni, még árnyékolni sem szükséges, mert anélkül is frenetikusan néz ki!







Amit itt használtam:

Fali polcok:
IKEA LACK falipolc: 1490 Ft/db.


Ha egy tematikára építettük fel a dekorációt, akkor próbáljunk minél több, a témához illő kiegészítőt beszerezni. Itt a felhős égbolt miatt egyértelműen adta magát a napocska lámpa és az éjszaka a csillagokat vetítő katicabogár.





Amit itt használtam:

Csillagokat vetítő figura:
a vatera.hu-n vásárolt termék: kb. 3990 Ft


Amit itt használtam:

Nap formájú lámpa:
IKEA SMILA SOL mennyezeti lámpa: 5490 Ft 





5. Okos tárolás

A rengeteg játéknak kell a hely. De hogy ne legyen kaotikus a helyzet és mégis átlátható maradjon, válasszunk átlátszó műanyag tároló dobozokat. Több féle méretben kapható, amelyek okosan egymásra illeszthetők. Mindegyiknek van fedele is, így akár még ülő alkalmatosságnak is megteszi a csöppségek számára :)







Amit itt használtam:

Játéktároló dobozok:
IKEA SAMLA fedeles doboz: 1190 Ft/db

Az ágy alatt részt sem felejtsük el. Tökéletes hely a tárolásra, legyen az ágynemű vagy egyéb ritkán használatos dolog. Számtalan ágy alatti tárolót lehet már kapni. A legolcsóbb megoldás ha cipzáros, műanyag zsákot használunk. Ilyet szinte már bárhol be lehet szerezni.





Amit itt használtam:

Ágyneműtartó:
IKEA DILLING Ágyneműtartó: 2990 Ft/db


ÖSSZESÍTÉS:
Mint ahogy az a mellékelt példából is látszik egy kis ügyességgel és saját kezű munkával, vagyonok nélkül is létrehozható egy valódi MESÉS szoba.
Ha összeadjuk a tételeket a képen látható szoba kialakítása bútorokkal, kiegészítőkkel, festéssel együtt összesen 80.000 Ft-ba került.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess a Facebookon és oszd meg másokkal is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése