2013. augusztus 7., szerda

Nyolc fantasztikus (FA)Ldekorációs TIPP

A múlt hétvégén megosztottam veletek, hogyan érdemes nekikezdeni a fa minta faldekorációhoz. Ennek folytatásaként most összegyűjtöttem egy pár fantasztikus dekorációs ötletet, amelyeknek szintén a fa minta az alapja.
Ha eddig nem kaptál volna kedvet, ahhoz hogy egy fát fess a lakásodba, akkor most garantálom hogy alig fogod tudni eldönteni melyikkel kezdj! :)

1. Családfa, vagy emlékfa? Vagyis gyümölcs helyett fotókat!
Aki ezt kitalálta...áldja meg az Ég! Ennél jobb megoldás, aligha van hogy a teljes családunk fotóit viszontlássuk a falon. Kis családnál kis helyre, nagy családnál jó nagy helyre lesz majd szükségünk ha ilyet szeretnénk, de abban biztosak lehetünk hogy ez valóban a lakás fő dísze lesz. Nem kell feltétlenül ragaszkodni a családfa elképzeléshez, akár 3-4 képkerettel is elkezdhetjük, életünk eddigi legszebb pillanataiból. Vigyázz, függőséget okozhat a folytatása.. :))


(kép: decalmywall.com)


2. Akasztó vagy fogas?
Néhány felfestett faágra fúrjunk fel egy-két akasztót. A legjobb ha a színe megegyezik a fa színével, így optikailag valóban hihető lesz, hogy egy kis fa nőtt ki a falunkból. Minden fürdőszoba, vagy előszoba büszke dísze lehet!

(kép: stylemotivation.com)

3. Faágak vagy polcok?
Az egyik kedvencem! Bevallom nemsokára én is hasonlót fogok készíteni a kislányom új szobájába :) Annyira ötletes, annyira sokoldalú és mennyivel jobban mutat, mintha csak a polcok lenének a falra fúrva.

(kép: cutedormroomideas.org)


4. Kép vagy újságtartó?
A fotón egy modern fali dekor kép szerepel, fa mintázatot használtak az elemek kialakításakor. De akár ugyanezt vagy hasonlót, újságok tárolására is használhatjuk.

(kép: ashbeedesign.com)

5. Oszlopokból fatörzset!
Ha a szoba szerkezete miatt, vagy a belső kialakításból eredően (pl. galéria) van egy-két oszlopunk, akkor fessük át úgy mintha fatörzs lenne. A plafon és az oszlop találkozása körül pedig fessünk zöld lombot, vagy néhány falevelet! Nagyon egyedi látvány lehet a végeredmény és a helyzet adta lehetőségek pedig határtalanok...itt például szuper ötletesen egy hintát lógattak a “fára”. Gyerekünk tuti kedvenc játszótere lesz a saját szobája :)

(kép: pinterest.com)

6. Munkánk gyümölcse betűkben!
Főleg gyerekszobában lehet jól alkalmazni ezt a megoldást. Viszont ott nagyon hasznos is lehet fessük fel a betűket a levelek helyére A-tól Z-ig, énekeljük el gyermekünknek néha az ABC dalt, mutassuk a betűket a fán és mire iskolába megy, észrevétlenül megtanulja a teljes ABC-t.
Kezdőknek lehet kevesebb betűvel is ugyanezt a faldekorációt elkészíteni, például elég ha egy név betűit használjuk csak.

(kép: decorheaven.co.nz)

7. Madáretető vagy lámpa?
Nagyon aranyos megoldás, ha az éjjeli fény vagy a hangulatvilágítás egy falra szerelt kis madáretetőből szűrődik ki. Még egy jó ötletet tartogat számunkra ez a fotó. A falevelek festése helyett választhatjuk azt is, hogy csomagoló papírból kivágjuk a formát és lombszerűen egymásra ragasztgatjuk.


8. Deszkából játékos akasztót!
Ha ügyes kezű az apuka vagy imád barkácsolni, akkor biztos szívesen segítségünkre lesz abban, hogy egy egyszerű fa deszkából körbefűrészelje a fatörzs formát. Erre már csak 1-2 akasztó szükséges és mehetnek rá a lógatható játékok, homokozó szett, mini locsolókanna, stb.

(kép: www.lowes.com)

Tetszett a bejegyzés? Szívesen olvasnál a témában még hasonló cikkeket?
Kövess a Facebookon és oszd meg másokkal is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése