2013. október 9., szerda

Betűmánia - 8 kihagyhatatlan dekorációs TIPP

A mai modern szemlélet és a minimalista stílus egyre inkább bevonzotta az olyan mérhetetlenül egyszerű dekorációs elemeket mint például a betűk.
Régen elképzelhetetlen lett volna, hogy egy nagy G vagy S vagy Z...és még sorolhatnám betűt rakjunk ki dekorációs elemként a falra, asztalra vagy csak a plafonról lelógatva. De szerencsére manapság ez már egy teljesen jól bevált, divatos forma.
Mostanra számtalan lehetőséget és példát találhatunk arra, ha ilyen módon szeretnénk díszíteni a lakásunkat.

Általánosságban is előszeretettel használható ez otthonunkban, de a gyerek szobában illetve a babák birodalmában ez valahogy különösen menő.
Sokan vannak, akik nem szeretnék egy konkrét téma köré felépíteni a kicsi szobájának berendezését. De miért is kellene, ha gyermekünk nevét, vagy csak a nevének kezdőbetűjét mindig is büszkén fel tudjuk használni a dekorációban.
A legnépszerűbb nevekkel előre gyártott színes tárgyakat is vásárolhatunk, vagy akár egyedileg el is készíthetjük a perszonalizált díszeket, szoba táblákat, párnákat, fali festményeket, takarókat, stb.

Pont azért, amiért ez nagyon aktuális és ráadásul megint csak egy olyan eszköz, amit egy kis ügyességgel saját kezűleg is kivitelezhetünk, ezért gondoltam, hogy összegyűjtök egy-két lehetőséget az inspirálódás elősegítéséhez. Használjátok bátran és szeretettel:

1. Hungarocell alapra
Nagy hungarocell darabból egy felforrósított késsel, kivághatjuk a kívánt formát. Amit aztán vízalapú festékkel lefesthetünk tetszőleges színre. A vágási műveletet számos dekor stúdió helyettünk is elvégzi, bármilyen formában, precíz pontossággal, számítógép segítségével.
Ennek az előnye, hogy nagyon könnyed, egyszerűen rögzíthető és olcsó az alapanyag. Hátránya hogy nagyon kell rá vigyázni mert sérülékeny.

(Kép: pinterest.com)

2. Faágra lógatva
Egy faágra bármilyen zsineg, fonal, vagy szalag segítségével fellógathatunk betűket. Hobbi- kézműves boltokban műanyagból, fából, vagy préselt papírból is lehet kapni betűket és számokat egyaránt  amit kilyukasztva és a faágra felkötözve, már kész is az egyedi név-füzérünk.


(Kép: www.budgetforbaby.com)


3. Papírból kivágva
Színes karton papírból vágjunk ki különböző típusú betűket és kétoldalú ragasztószalag segítségével ragasszuk fel a falra. Használjuk ki ennek a lehetőségnek a játékosságát azzal, hogy különböző méretű betűket használunk. Ez a léptékváltás igazán vidámmá varázsolja az amúgy is színes végeredményt.(Kép: followpics.com)


4. Gombokból varrva
Bármilyen képkeretet és gombot felhasználhatunk erre a célra. Egy textildarabra varrjuk fel a gombokat az előre megrajzolt betű vonalában, majd keretezzük be. Ha nem szeretnénk varrni, ugyanezt megtehetjük ragasztással is. Ez esetben még textil sem kell mögé, elég egy vastagabb papírlap is.


(Kép: indulgy.com)

5. Szalvétával színezve
Sokak által nagyon jól ismert a szalvéta technika. Ami annyit jelent, hogy egy szilárd felületet egy ecset segítségével ragasztólakkal bekenünk, majd a szalvéta legfelső mintás rétegét óvatosan ráillesztjük és finoman, egy újabb ragasztólakk réteget kenünk fel rá. Ezzel rögzítjük is és egy fényes, ellenálló felületet is képezünk a felszínén.(Kép: pinterest.com/pin28921622579130855)

6. Kartonból kiszabva
Egy kis előrajzolással kiszerkesztjük a térbeli betűink minden oldalát. Majd kivágjuk ezeket a formákat a kartonból. Ezután ragasztópisztoly segítségével összeillesztjük a darabokat. Száradás után pedig tetszőlegesen lefesthetjük.


(Kép: www.scheine.co.uk)

8. Vászonra festve
Vegyünk egy előre feszített vásznat. Akril vagy olaj festékkel fessünk rá szabadon. Csak a fantáziánk szabhat határt. Ha nem tartjuk magunkat egy festőművésznek, akkor sem kell megtorpanni, hiszen a mellékelt képen is egy bárki által elkészíthető egyszerű festmény látható és mégis mennyire jól mutat.  Nem igaz?(Kép: lovemaegan.com)Tetszett a bejegyzés? Szívesen olvasnál a témában még hasonló cikkeket?
Kövess a Facebookon és oszd meg másokkal is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése