2013. szeptember 3., kedd

Készíts függő tárolót, dobozokból!

A kisgyermekes anyukák körében nem kell külön bemutatnom a különböző baba tápszereket, tejitalos dobozokat. Főként a nem anyatejes babáknál ismert ez a termék. Sőt, ez esetben havi szinten, nem nehéz összegyűjteni több dobozt is, amit most megmutatom hogyan is lehet ezekből a kartonokból szuper babaruha tárolót készíteni.
Érdemes összegyűjteni legalább 4-5 db egyforma szélességű dobozt (persze nem kell feltétlenül, hogy tápszeres doboz legyen :)) mielőtt nekikezdünk e praktikus tároló elkészítésének.
Amire még szükségünk lesz:
olló, öntapadós tapéta, szalag (min.1méter), cellux, ceruza, centiméter, tapétavágó kés (sniccer)Függő tároló lépésről lépésre
 1. Egy asztalon helyezzük szorosan egymás mellé a dobozokat, úgy hogy mindig a szélesebbik felével nézzenek egymás felé.
 2. Ragasszuk össze egy celux csíkkal mind a két oldalát.

 3. Mérjük le a dobozokból kialakult oszlopunkon először a két oldal területét, majd az alját és a tetejét is.
 4. A lemért adatokat egy (+ 2 cm-es) kis ráhagyással vágjuk ki az öntapadós tapétából.

 5. Egy plasztik kártya (pl: személyi igazolvány) segítségével simítsuk rá a dobozokra a tapétát. Borítsunk be vele minden külső oldalt, de a kinyitott füleket hagyjuk szabadon.

 6. A füleket, amelyeket nem ragasztottunk le, most vágjuk le egyenesen.

 7. A kialakult “polcok” széleit (ahonnan a füleket levágtuk) is ragasszuk le egy tapéta csíkkal.

 8. A függő tároló tetején, a 4 sarkában, jelöljük ki a szalag helyét ceruzával, majd éles kés vagy sniccer segítségével vágjuk ki a szalag szélességű nyílásokat.

 9. Fűzzük át a szalagokat belülről.
 10. Végül kössük rá a szekrényünkben a ruhatartó sínre :)
  saját készítésű függő tároló dobozokból


Tipp:
- Nekem pont volt otthon fölösleges öntapadós tapétám, de ha valaki nem akar emiatt beszerezni ilyet, akkor bármilyen csomagolópapírt is felhasználhatunk a borításhoz, vagy csak sima fehér papírral is lehet, amit azután tetszés szerint ki is festhetünk!
- Szalag helyett, egy régi drótfogasról is levágható a kampó része és ragasztószalaggal hozzá erősíthetjük a doboz tetejéhez.

Tetszett a bejegyzés? Szívesen olvasnál a témában még hasonló cikkeket?
Kövess a Facebookon és oszd meg másokkal is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése